Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 5901330093562

Olimp Collagen Bar 44g Czekoladowy Baton Białkowy z Kolagenem

smak:  czekoladowy

dla skóry, włosów, paznokci i stawów!

  • 8 g białka roślinnego (izolat białka sojowego, białko z grochu, białko z brązowego ryżu) w każdym batonie - pomoc we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko).
  • 5 g wysokiej jakości, doskonale przyswajalnego rybiego kolagenu – cennego składnika strukturalnego skóry i stawów.
  • Tylko 172 kcal!
  • Niska zawartość cukrów – doskonała alternatywa dla słodyczy.
  • Wysoka zawartość błonnika pokarmowego (z fruktooligosacharydów, izomaltooligosacharydów) - badania epidemiologiczne wskazują, że spożycie błonnika jest powiązane z niższą masą ciała.
  • Dodatek izomaltulozy (charakteryzuje się dłuższym czasem trawienia, dzięki czemu stopniowo uwalnia energię i tym samym nie powoduje nagłych skoków insuliny).
  • Pomoc w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry i chrząstki (witamina C).
  • Pomoc w zachowaniu zdrowej skóry (witamina A, biotyna).
  • Pomoc w zachowaniu zdrowych włosów (biotyna) i paznokci (biotyna).
  • Pomoc w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych (mangan).
  • Pomoc w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym (witamina C, mangan).
  • Rewelacyjny smak (czekoladowy z chrupkami).
  • Dodatek kakao.
  • Polewa z prawdziwej czekolady.
  • Produkt aromatyzowany

Olimp COLLAGEN Bar

 to baton białkowy (19% białka) z dodatkiem kolagenu rybiego i witamin C, D, A, biotyny oraz manganu. O smaku czekoladowym z chrupkami (3%), w czekoladzie (25%). Zawiera cukry i substancję słodzącą. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Szukasz prostego, wygodnego i zarazem smacznego sposobu na uzupełnienie diety w wysokiej jakości białko i kolagen? Potrzebujesz wsparcia w celu utrzymania zdrowej skóry, włosów, paznokci i stawów? Lubisz słodycze, lecz z uwagi na dietę wciąż szukasz dla nich przepysznej alternatywy?

Sięgnij po Olimp Collagen Bar! Z pewnością urozmaici Twoją codzienną dietę, nada jej smaku, a przy tym dostarczy wartościowych składników.

Zwiekiem spada naturalna produkcja kolagenu w organizmie, co może mieć wpływ m.in. na przyspieszenie procesu starzenia się skóry, która staje się  sucha, może tracić jędrność i elastyczność oraz mogą pojawiać się zmarszczki. Warto więc wspomóc naturalną syntezę kolagenu i dostarczyć ten  składnik strukturalny skóry i stawów za pomocą diety. W tym wypadku za sprawą białkowego batona Olimp Collagen Bar (44 g), który oprócz porcji roślinnych protein pochodzących z soi, grochu i brązowego ryżu, zawiera 5 g wysokiej jakości kolagenu pochodzenia rybiego! To kolagen typu I, który w blisko 90% jest dominującym składnikiem tkanek łącznych, skóry i tkanki podskórnej organizmu! Pochodzi on z gatunku ryb słodkowodnych (Pangasius hypophthalmus). To naturalnie biały proszek, który doskonale się rozpuszcza i przyswaja. Jest bogaty w białko z typową kombinacją 17 kluczowych aminokwasów (głównie hydroksyproliny, proliny i glicyny).

Smaczny baton zawiera tylko 172 pełnowartościowe kalorie! Z uwagi na niską zawartość cukrów i wysoką zawartość błonnika pokarmowego ta przepyszna, sycąca przekąska świetnie sprawdzi się w okresie redukcji tkanki tłuszczowej i modelowania sylwetki.

Skład: 

25% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], 13% peptydy kolagenu rybiego (ryby), fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy1 z tapioki, substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), izolat białka sojowego, białko z grochu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), 3% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, białko z brązowego ryżu, izomaltuloza2, substancja zagęszczająca – guma arabska; aromaty, emulgator – lecytyny (sojowe); kwas L-askorbinowy – wit. C, cholekalcyferol – wit. D, palmitynian retinylu – wit. A, D-biotyna – biotyna, glukonian manganu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.

1Izomaltooligosacharydy to źródło glukozy.

2Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.

Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu