Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 5901330093760

Olimp Protein Xplode Bar 40g 

smak: podwójna czekolada 

  • Wartościowa, przepyszna fit przekąska w ciągu dnia, po treningu, podczas wycieczki
  • 15 g wysokiej jakości białka – 1 baton (40 g)
  • Pomoc we wzroście i w utrzymaniu masy mięśniowej (białko)- przekąska Olimp Protein Xplode Bar jest idealna do stosowania w okresie budowania masy mięśniowej.
  • Wysoka zawartość błonnika pokarmowego, niska zawartość cukrów
  • 148 kcal (1 baton – 40 g)
  • Rewelacyjne smaki – polewa z prawdziwej czekolady!
  • Wysokobiałkowa przekąska dla osób aktywnych fizycznie i dbających o zdrowe, zróżnicowane odżywianie
  • Brak dodatku konserwantów, barwników, oleju palmowego.
  • Uzupełnienie diety w kolagen – cenny składnik tkanki łącznej, istotny dla stawów i skóry
  • Dodatek witaminy D i magnezu - pomoc m.in. w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.
  • Dodatek cynku w formie wysoko przyswajalnego, hipoalergicznego chelatu aminokwasowego Albion™. Cynk przyczynia się m.in. do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych i pomaga w prawidłowej syntezie białka. Wraz z witaminą D i magnezem wspiera także w zachowaniu zdrowych kości
  • Fit przekąska jako alternatywa dla słodyczy.
  • Wartościowa, zdrowa przekąska po treningu, w trakcie intensywnego dnia w pracy, podczas wycieczki i wyjazdu służbowego.

Nie masz czasu na przygotowanie wartościowego posiłku po treningu? Sięgnij po Olimp Protein Xplode Bar!

Szukasz pysznej fit przekąski, dzięki której zyskasz dodatkową energię w trakcie intensywnego dnia w pracy? Wybierz Olimp Protein Xplode Bar.

A może lubisz podjadać słodycze, ale z uwagi na dietę musisz obejść się smakiem? Spróbuj Olimp Protein Xplode Bar!

Idealny po treningu, w pracy, na wycieczce, wszędzie, gdzie jesteś i czujesz, że dopada Cię głód!

W przygotowanej formule batona proteinowego Olimp Protein Xplode Bar zastosowano białkową mieszankę o zróżnicowanym tempie wchłaniania protein, w której znalazły się: koncentrat białek mleka MPC, hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC oraz hydrolizowany gluten pszenny. Olimp Protein Xplode Bar to także porcja dodatkowej energii w postaci węglowodanów (m.in. maltodekstryna).

Na uwagę w składzie Olimp Protein Xplode Bar z pewnością zasługują: wysoka zawartość błonnika, niska zawartość cukrów oraz dodatki w postaci witaminy D, magnezu i cynku (wysoko przyswajalny chelat cynku aminokwasowy Albion™).

Informacja o wartości odżywczej: na 100 g na porcję (baton 40 g)

    • Wartość energetyczna :1454 kJ/ 347 kcal ▬ 587 kJ/ 140 kcal
    • Tłuszcz: 11 g  ▬ 4,5 g
    • w tym: kwasy tłuszczowe nasycone: 5,4 g ▬ 2,2 g
    • Węglowodany: 29 g  ▬ 11,5 g
    • w tym cukry: 1,5 g ▬ 0,6 g
    • w tym alkohole: 23 g ▬ 9,0 g
    • wielowodorotlenowe (poliole)
    • Błonnik: 11 g ▬ 4,4 g
    • Białko: 35 g ▬ 14 g
    • Sól: 0,12 g ▬  0,05 g
    • Witamina D: 1,875 μg (37,5%#) ▬  0,75 μg (15%#)
    • Magnez: 140,6 mg (37,5%#)  ▬ 56,25 mg (15%#)
    • Cynk: 3,75 mg (37,5%#) ▬ 1,5 mg (15%#)

    #RWS – referencyjne wartości spożycia.

    Smak: double-chocolate

    Olimp PROTEIN XPLODE BAR *Wysokobiałkowy baton (35% białka) o smaku czekoladowym w czekoladzie (19%). Zawiera substancje słodzące. Z dodatkiem witaminy D, cynku i magnezu. Z niską zawartością cukrów. Z wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

    Składniki: 39% mieszanka białkowa [koncentrat białek mleka MPC, hydrolizat kolagenu, izolat białka sojowego, koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), hydrolizowany gluten pszenny], 19% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], substancje utrzymujące wilgoć – sorbitole, glicerol; polidekstroza, 4,5% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 10-12%), olej roślinny (słonecznikowy), maltodekstryna, emulgator – lecytyny (sojowe); sól, aromat, substancja słodząca – sukraloza; diglicynian cynku (chelat aminokwasowy Albion™), cholekalcyferol – wit. D, tlenek magnezu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.