Wczytuję dane...
Gwarancja: 12 miesięcy
Realizacja zamówienia: 24 godzin
EAN: 5903229004277
Producent: Targroch

Mąka  Migdałowa Bezglutenowa 1000g Targroch

Mąka migdałowa jest otrzymywana przez zmielenie migdałów. Charakteryzuje się słodkim, migdałowym smakiem i białą barwą. Mąka migdałowa to doskonałe źródło magnezu, żelaza i wapnia. Mąka migdałowa to produkt, który znalazł dosyć szerokie zastosowanie w diecie wegańskiej, wegetariańskiej, ketogenicznej oraz bezglutenowej.

Mąkę migdałową możemy użyć do:

  • zagęszczania zup i sosów;
  • wypieku ciast, ciasteczek, muffinów czy pizzy;
  • jako dodatek do wypieku chleba;
  • do przygotowania racuchów, placków ziemniaczanych, naleśników;
  • jako dodatek do koktajli, deserów, owsianki, płatków śniadaniowych.

Mąka Bezglutenowa

Migdały mielone są właściwie tak samo zdrowe jak te spożywane w całości. Właśnie dlatego mąka migdałowa jest dobrym wyborem, jako urozmaicenie tradycyjnych potraw mącznych. Wśród jej wielu zalet warto wymienić znakomity smak oraz to, że jest bezglutenowa. Warto pamiętać, że orzechy są jednym z najczęstszych alergenów, dlatego osoby uczulone powinny sięgać po nie ostrożnie, szczególnie jeśli nie są pewne, które rodzaje orzechów je uczulają. 

Informacje o alergenach

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Polecamy